Om Dokka Gatebilklubb

Bakgrunn for klubben
Bakgrunnen for prosjektet bunner i den trafikkstøyen beboere i Dokka tettsted opplevde på kvelden og i de sene nattetimer. Det har tidvis vært hard bilkjøring på enkelte ukedager, men det verste trykket har vært i helgene. Dokka er et naturlig samlingssted for ungdom fra bl.a. Torpa, Snertingdal, Hov, Odnes, Valdres og Gjøvik.

Dokka Gatebilklubb har som mål å samle ungdommen i morsomme sosiale happenings der tullekjøring ikke passer inn, eller der kjøring foregår i ordnede former.

For å få til en positiv dialog mellom politiet og ungdommen, tok politibetjent Roar Ødegård kontakt med en gruppe utvalgt ungdom som ville gjøre noe med denne kjøringen. Etter et mislykket forsøk i begynnelsen av 2004, tok Roar Ødegård igjen kontakt med ungdommen for å få dra det hele i gang i desember 2004. Denne gangen gikk det mye bedre, og gruppa Crazy Racers ble startet. Det ble satt ned en arbeidsgruppe på 8 medlemmer, som samarbeider tett med politiet på Dokka (Roar Ødegård) og NMK Fluberg.

Etter noen kvelder med brainstorming, fikk vi ned noen vettuge tiltak som ungdommen kunne like. Det første tiltaket for å hindre råkjøring i sentrum, var vinterkjøring på Vinjarmoen Motorbane. Dette ble gjennomført med stor suksess. Den 23. januar 2005 ble den første kjøringen gjennomført. Vi holdt på i tidsrommet kl. 1300 – 1630, og i løpet av de timene var det 37 biler inne på banen. 4 – 5 biler var inne på banen til en hver tid.

Utfordringene kom når snøen ble borte og asfalten kom til syne, og sommerdekk med tilhørende rå felger kom fram fra garasjen. Hvordan kan vi hindre skrikende gummi mot asfalten? Vi fant ut at å asfaltere en del av anlegget på Vinjarmoen motorbane kanskje kunne fungere. Nå er asfalten på plass og vi har gjennomført våre første treff.

Sommeren 2005 skiftet klubben navn fra Crazy Racers til Dokka Gatebilklubb. Vi har planer om å gjøre denne vinterkjøringen til en tradisjon. På banen får vi lov til å kjøre som vi selv ønsker (på eget ansvar selvsalg). Vi passer hele tiden på så det er optimale forhold, så vi kan utfordre oss litt på banen. Disse kjøringene er oppe for alle interesserte. Vinteren 2006 kostet det 50 kr for medlemmer av klubben å kjøre på banen, og 100 kr for ikke-medlemmer. Det har også vært gratis i ny og ne pga få folk. På sommeren har det kostet mellom 100 kr og 200 kr (grunnet mer kostnader til vedlikehold).

10. september 2005, arrangerte klubben sitt første biltreff med banekjøring, utstilling og ulike kåringer. Vi er svært fornøyd med dette treffet. I 2006 arrangerte vi, i tillegg til banekjøringer, fest, to treff (et i juni og et i september), samt Street Meet i mai. Les her: http://www.japanauto.no/News%20Undersider/Treff/Dokka%2006/Dokka%2006.htm for å lese hva Japan Auto skreiv om et av våre treff.

Alle som sitter i styret jobber frivillig med klubben, ved siden av deres vanlige jobber/studier. For å få arrangert ulike aktiviteter, kreves det planlegging, organisering og refleksjon i etterkant – og styret har dessverre ikke kapasitet til å arrangere aktiviteter fortløpende. Vi gjør vårt beste for å holde et visst aktivitetsnivå, men naturlig nok, er det nødt til å bli litt rolig nå og da.

Vi ønsker absolutt dine tips og råd til å forbedre og utvikle oss, så send gjerne en mail til post@dokkagatebil.com. Setter pris på alle konstruktive tilbakemeldinger.

-

Hva er Dokka Gatebilklubb?
Dokka Gatebilklubb er en gruppe for bilinteresserte mennesker. Gruppen har som felles mål at de alle liker å holde på med bil. Her er det bil, motor, styling, dekk og stereoanlegg som gjelder.

Gruppa ble startet 20. januar 2005, med initiativ fra politiet ved Roar Ødegård. Det er et godt samarbeid mellom ungdommen, Roar Ødegård, NMK Fluberg og kommunen. Alt går på frivillig arbeid, altså drives klubben på non-profit basis. Inntektene til klubben går utelukkende tilbake til folket.

Vi planlegger stadig nye aktiviteter, for eksempel banekjøring, medlemsfester og sosiale treff. Alle våre inntekter går til nedbetaling av lån vi tok for å asfaltere motorbana på Vinjarmoen. Vi har over 200 medlemmer, i aldre fra 0 til 60 år.

Vi jobber mye med å fjerne den til tider harde bilkjøringen fra sentrum i Dokka. Det har derfor blitt asfaltert en 700 meter lang bane på Vinjarmoen motorbane, med en 12 meter bred breisladdsving. Der arrangerer vi bl.a. banekjøring, street meet og treff.


Ingen kommentarer

Comments are closed.